Valkerijdemonstratie in Jardins d’Ariane.

Zo ook in Residentie Jardins d’Ariane in Ukkel waar dit jaar heel wat kleine en grote bezoekers met veel plezier deelnamen aan de activiteiten. De apotheose van de dag, een valkerijdemonstratie, deed alle aanwezige generaties versteld staan. Hoewel het buiten regende en de demonstratie binnen plaatsvond, was het een groot spektakel. 
In een rustiger hoekje konden kinderen van 7 tot 77 jaar spelen met houten gezelschapsspellen op de tafels. De oudsten leerden de kleinsten de kneepjes van het dam-, backgammon- en schaakspel en gaven zo op een ludieke manier hun kennis aan de jonge generatie voort. 

Roofvogelshow in Clos sur la Fontaine.

Ook in Luik was het een groot burenfeest: Residentie Clos sur la Fontaine organiseerde er die dag haar jaarlijkse roofvogelshow. Het woonzorgcentrum nodigde niet alleen de bewoners van de assistentiewoningen Les Remparts uit, maar ontvingen ook 25 leerlingen uit een nabijgelegen school. Samen volgden ze de vluchten van de roofvogels die ze later konden aanraken. Een lekker stukje taart kon na afloop niet ontbreken!

nieuws burendag filmvoorstelling

Een filmvoorstelling in Paul Delvaux.

Niet alleen op Burendag, maar ook op andere momenten zetten de residenties hun deuren open. Zo nodigde Residentie Paul Delvaux in Watermaal-Bosvoorde familieleden, vrienden en buurtbewoners uit voor de voorstelling van de film ‘Little Miss Nobody’. Die vertelt het verhaal van een Belgische overlevende in Congo, vijftig jaar na de dramatische gebeurtenissen van 1964 in Stanleystad. Zelfs de regisseur, Bernard Balteau, en de hoofdrolspeelster, Brigitte Peneff, waren van de partij. 

nieuws burendag belle

Een gezellige barbecue in Belle Epoque.

Residentie Belle Epoque in Knokke nodigde de buurtbewoners dan weer uit op een barbecue. Dankzij het prachtige weer, de heerlijke hapjes en de gedecoreerde tuin werd het een overdonderend succes. Personeel, familieleden, residenten en wijkbewoners konden elkaar in een ontspannende en gemoedelijke sfeer ontmoeten. Een maand later werd er nog over gesproken.