Als fan van Michel Sardou en Joe Dassin slaagde ze erin om haar repertoire op te leggen tijdens de zanglessen en ze kan het niet laten om de liedjes van haar favoriete zangers te neuriën. “Deze zomer is een DJ plaatjes komen draaien op de binnenplaats van het woonzorgcentrum. Dat heeft me echt deugd gedaan ondanks de crisis die ons het leven moeilijk maakt. Ik mis mijn wandelingen. Mijn nichtje haalde me geregeld op om op restaurant te gaan, maar dat kan voorlopig niet. Maar de hele ploeg heeft zich heel hard ingespannen om ons leuke activiteiten te bieden zodat we de lockdown af en toe eventjes konden vergeten.”

Alice, de kinesitherapeut van Clos Sur La Fontaine, startte in maart, net bij het begin van de lockdown. Ook zij was meteen fan van de sfeer die er heerst. “We vormen een multidisciplinair team. Daardoor kunnen we onze bewoners een globale aanpak bieden. Ergotherapeut, psycholoog, logo en kine, samen zorgen we voor een programma op maat van de bewoners. We wisselen de verschillende activiteiten af om zo de concentratie, het geheugen en de beweeglijkheid van de bewoners te stimuleren. Deze zomer deden we mee aan en wedstrijd en wonnen een petanque-terrein en dat had meteen een groot succes.”

« Het was leuk om samen te spelen en te lachen. »
Bewoner WZC Clos sur la Fontaine

Petanque maakte het competitiebeest in Monette wakker. Ze genoot ervan samen met Georgette, een jeugdvriendin die ze na 70 jaar opnieuw ontmoette. “Het was leuk om samen te spelen en te lachen. Het is ook daarom dat ik aan zoveel activiteiten meedoe. We kunnen elkaar zien en we genieten van mooie momenten. Als onderwijzeres was ik gewoon om altijd kinderen om me heen te hebben, daarom heb ik leven in mijn buurt nodig. En dat vind ik hier.”

Ontdek alles over het woonzorgcentrum Clos sur La Fontaine of de assistentiewoningen Les Remparts.