Sandra Tack, directeur James Ensor, met collega

Zo bereikbaar mogelijk zijn

“Ik ben verantwoordelijk voor de operationele werking, de administratie, het goed functioneren van de teams en de kwaliteit van onze dienstverlening”, vertelt Sandra. Daarnaast wil ze vooral bereikbaar zijn voor de bewoners en de medewerkers. “Ik vind het fijn wanneer mensen spontaan hun verhaal komen doen. Zo leer je ze echt kennen.”

Betere samenwerking dankzij meer overleg

Van bij haar aanstelling heeft Sandra hard gewerkt aan de sfeer binnen het team. “Van in het begin heb ik de focus gelegd op het verbeteren van de sfeer en de werking zowel binnen de verschillende teams als tussen de teams onderling. Dat is voor mij de basis van een goede dienstverlening. Ik wil een klimaat creëren waarin iedereen graag en goed samenwerkt. Dat kan alleen als iedereen elkaar wil begrijpen, ondersteunen en helpen.” 

Ontdek alles over woonzorgcentrum James Ensor in Oostende

Sandra Tack, directeur James Ensor, met bewoonster
“Een team dat elkaar begrijpt, ondersteunt en helpt.”
Sandra Tack, directeur James Ensor Oostende

DRIE VRAGEN AAN SANDRA TACK

Wat vind jij belangrijk in je job?

“Ik wil graag het verschil maken voor mensen. Ik streef ernaar om onze zorg- en dienstverlening alsmaar verder te optimaliseren. Ik wil van James Ensor de referentie maken op het vlak van ouderenzorg. Algemeen wil ik bijdragen aan een betere zorgsector.”

Waarom heb jij voor een job bij Orpea gekozen?

“Na een lange carrière in de zorg- en bejaardensector was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Bij Orpea vond ik een stabiele omgeving met een sterke organisatie. De grote groep biedt ook heel wat doorgroeimogelijkheden.”

Waar haal jij het meeste voldoening uit in je job?

“Ik krijg energie als ik iets kan verwezenlijken waarbij anderen gelukkig worden. De grootste voldoening die je in onze sector kan krijgen is de dankbaarheid van de bewoners en hun familie. Daarnaast hou ik ervan om grote uitdagingen aan te gaan en oplossingen te zoeken voor problemen."