koffer verhuis

Van harte welkom!

We zijn altijd blij om een nieuwe bewoner te mogen verwelkomen en te leren kennen. Meer dan ooit moeten we bij een verhuis wel rekening houden met de bescherming van ieders gezondheid. Maar ook onder strikte veiligheidsmaatregelen, proberen we elke dag voor jou en voor je familie zo aangenaam mogelijk te maken.

Verpleegkundige mondmasker ogen

Veilig je intrek nemen bij ons

Vóór je verhuis neemt je huisarts een Covid-19-test af. 

  • Bij een positieve test vangen we je minstens 21 dagen op in een gespecialiseerde zone in het woonzorgcentrum, met een toegewijd team. Je krijgt er alle mogelijke comfort en de beste zorg, zonder dat iemand besmettingsgevaar loopt. 
  • Is de test negatief, dan verblijf je tot de zevende dag na de testafname op een soort tussenafdeling, als het ware tussen de positieve en de negatieve afdeling. Ook hier gelden strikte beschermingsmaatregelen om interne besmetting te voorkomen. We houden je gezondheid nauw in de gaten.

Na deze periode volgt er nog een snelle test om zeker te zijn dat alles in orde is. Dan kan je verhuizen naar je verblijf op de covid-vrije zone. 

Elke verhuis vanuit het ziekenhuis wordt door de directeur Kwaliteit van Orpea Belgium geëvalueerd. We zoeken samen de meest gepaste residentie in ons uitgebreide aanbod!

Heb je hier nog vragen over, aarzel niet om de residentie van jouw voorkeur te contacteren.

Weet je nog niet zeker welke residentie het best bij je past? Contacteer gerust ons onthaalteam via het gratis nummer 0800 88 888.

Procedure voor maximale preventie

Bekijk hier de instructievideo van de procedures en het gebruik van het beschermingsmateriaal. Deze procedures worden strikt nageleefd in alle Orpea-residenties.

Hiervoor beschikken onze teams over voldoende beschermingsmateriaal. De procedures worden grondig ingeoefend en de naleving ervan wordt regelmatig geëvalueerd.

cohortzorg

Piekfijne hygiëne

Veilige omstandigheden voor warme zorg

Meer dan ooit is strikte hygiëne essentieel voor de bescherming van onze bewoners. Bij Orpea gaan we tot het uiterste, voor een brandschone woonomgeving en een veilige zorg- en dienstverlening. Zo kunnen onze medewerkers met een gerust gemoed een warme thuis blijven creëren.

Ontdek meer
Putting on gloves

Duidelijke procedures

Op basis van de kennis in het internationale Orpea-netwerk en afgetoetst met de Belgische regels voor de beheersing van de coronacrisis, hanteert Orpea zeer strikte procedures. Onze teams zijn goed ingelicht, krijgen regelmatig kleine opleidingen en volgen de instructies nauwgezet op. Orpea is trots op haar troepen!

Ontdek meer