Onze belofte - symbolische foto handen met bloem

Samen engageren we ons om:

Jouw veiligheid te garanderen

•    alle nodige maatregelen toe te passen (mondmasker dragen, haarnetje, overblouse wanneer nodig, hydroalcoholische gel, het nemen van de temperatuur).

•    het leven in onze residentie te organiseren met respect voor de sociale afstand, zowel tijdens de maaltijden als bij activiteiten en therapeutische ateliers, daarbij voorrang gevende aan individuele momenten.

•    de hygiëne en desinfectie van lokalen en materialen te verzekeren om het risico op verspreiding van het virus te beperken. 

•    een veilige zorg- en dienstverlening te garanderen, door al onze medewerkers op te leiden rond de beschermingsmaatregelen en de hygiënevoorschriften in het bijzonder.
 

Zorg te dragen voor jouw gezondheid

•    elke resident op te vangen en te omkaderen, volgens diens behoeften en met respect voor diens wensen.

•    een verhoogde medische waakzaamheid tot stand te brengen door onze teams bij al onze
residenten, met de mogelijkheid om ten allen tijden een medisch advies te kunnen inwinnen via
ons netwerk aan huisartsen.

•    aandachtig te zijn voor de psychische toestand en de moraal van elkeen in deze bijzondere en geïsoleerde periode.

•    op eigen initiatief een algemene test te laten uitvoeren in onze residentie vanaf het moment dat een resident of een medewerker drager blijkt
te zijn van het virus. 
 

De band te behouden en je te informeren

•    alle mogelijke initiatieven uit te werken om de band tussen u en uw familieleden en naasten te vrijwaren: videogesprekken, ontmoetingsplekken buiten, mobiele toepassingen .... 

•    bewoners en familieleden te informeren over de situatie van de epidemie in de residentie en alle nodige toelichting bij de genomen maatregelen te geven. 
 

Wendbaar te zijn en ons aan te passen

•    onze residentie te organiseren in afgescheiden wooneenheden, geïsoleerd van elkaar, met een toegewezen team van medewerkers per eenheid, om het risico op overdracht van het Covid-19-virus te beperken.

•    kamerwijzigingen door te voeren om personen die symptomen vertonen, te kunnen isoleren.

 

Deze engagementen bepalen ons dagelijks handelen, omdat we graag zorg dragen, omdat communicatie en informatie noodzakelijk is voor een vertrouwensrelatie, omdat we het behouden van de menselijke band essentieel vinden. 

 

Download hier onze engagementsverklaring (pdf).

Wij zijn klaar voor u

Wij zijn klaar voor jou!

Verhuis in alle veiligheid

Soms ben je goed voorbereid op je verhuis naar een woonzorgcentrum. Soms gebeurt het heel plots. In elk geval: wij zijn klaar om je zo goed mogelijk te verwelkomen! Daarbij passen we een aantal strikte beschermende maatregelen toe, in het belang van jouw gezondheid en die van de andere bewoners. 

Ontdek meer
cohortzorg

Piekfijne hygiëne

Veilige omstandigheden voor warme zorg

Meer dan ooit is strikte hygiëne essentieel voor de bescherming van onze bewoners. Bij Orpea gaan we tot het uiterste, voor een brandschone woonomgeving en een veilige zorg- en dienstverlening. Zo kunnen onze medewerkers met een gerust gemoed een warme thuis blijven creëren.

Ontdek meer