nieuws over generaties heen ontmoetingen

Ontmoetingen zijn verrijking.

Ouderen en jongeren samenbrengen heeft niets dan voordelen. Het heeft een positief effect op de gezondheid van de ouderen, hun zelfbeeld wordt versterkt en de jongeren zien welke levenservaring er bij de oudere generatie aanwezig is. Zo kunnen ouderen hun levenswijsheid, kennis en vaardigheden doorgeven. 
De jonge generatie doen beseffen dat leeftijd geen beperking, maar net een rijkdom is. Dat het belangrijk is om zorg te dragen voor de ouderen en dat een ontmoeting ook voor hen een verrijking is. Daar wil Orpea aan bijdragen door de organisatie van diverse activiteiten.

nieuws over generaties heen ontmoetingen 2

Defilé in Jean de Nivelles in Nijvel.

Naast Residentie Jean de Nivelles in Nijvel bevindt zich de kleuter- en lagere school L’Enfant-Jésus. Sinds het begin van het schooljaar vinden er regelmatig ontmoetingen plaats tussen de kinderen en residenten. Op die dagen maken de deelnemers kennis met de artiesten en creëren ze hoeden, rolstoelen en wandelstokken. 31 mei was het hoogtepunt met een defilé en een expo over het thema 'De wereld veranderen'.

nieuws over generaties heen bbq 1

Barbecue en expo in Châteua Chenois. 

De terugkeer naar school stond op 8 en 9 september in het teken van gezelligheid en kunst in Residentie Château Chenois in Waterloo. Op zaterdag genoten de bewoners en hun families van een barbecue. Terwijl de oudsten dansten op accordeonmuziek, genoten achterkleinkinderen en kleinkinderen van een springkasteel. En op zondag ontving het park een tentoonstelling van werken van kunstenares Berna Vercruysse.

nieuws over generaties heen roofvogel 1

Roofvogelshow in Clos sur la Fontaine.

Naar aanleiding van de Dag van de Buren werd er in Residentie Clos sur la Fontaine een roofvogelshow georganiseerd. Het woonzorgcentrum nodigde niet alleen de bewoners van de assistentiewoningen Les Remparts uit, maar ontving ook 25 leerlingen uit een nabijgelegen school. Samen volgden ze de vluchten van de roofvogels die ze later konden aanraken. Een lekker stukje taart kon na afloop niet ontbreken!