nieuws bewegen gong

Qi Gong in Domein Churchill Senior Resort. 

Wat dacht je van een les Qi Gong? Residentie Domein Churchill Senior Resort in Ukkel biedt haar bewoners lessen aan. Een ontdekking! Qi Gong is een zachte vorm van gymnastiek die in China ontstond en deel uitmaakt van de traditionele, Chinese geneeskunde. Het gaat om langzame, nauwkeurige bewegingen en ademhalings- en concentratieoefeningen om de energiestromen van ons lichaam te doen circuleren. 
Qi Gong vermindert chronische pijnen, zorgt voor beweeglijke gewrichten en zorgt voor een betere nachtrust. Kortom, alleen maar voordelen, waar we onze bewoners graag mee laten kennismaken. 
 

nieuws bewegen wii

‘Wii-therapie’ in Les Jardins d’Ariane.

In Residentie Les Jardins d’Ariane in Ukkel nemen wekelijks een aantal bewoners deel aan de sessie ‘Wii-therapie’, waar gebruikgemaakt wordt van de spelconsole Wii van Nintendo. De spelletjes worden niet al zittend met de handen bediend, alles gebeurt met de voeten en door bewegingen van het lichaam. Ontspannen en toch bewegen. En vooral samen plezier maken, daar draait het om! En natuurlijk om de hoogste score te halen!

nieuws bewegen bewegen

Yoga Nidra in Paul Delvaux. 

Residentie Paul Delvaux liet haar bewoners kennismaken met yoga nidra of yoga van de slaap. Ontspanning en relaxatie gegarandeerd tijdens de 45 minuten durende sessie. Geleid door een stem zorgt deze meditatietechniek voor diepgaande ontspanning, die op meerdere vlakken gezondheidsvoordelen heeft. Het verlicht slaapstoornissen, zodat onze bewoners overdag fitter en mentaal gezonder zijn. 

nieuws bewegen dansen

Dansen in Les Jardins d’Ariane. 

Zo nu en dan vereert een gewezen professionele danser Residentie Les Jardins d’Ariane in Ukkel met een bezoekje. Hij geeft er workshops met beweging en dans. Een sessie van een uur waarin zijn stem wordt afgewisseld met klassieke muziek, die soms rustig en dan weer eens ritmisch klinkt. De deelnemers voeren de langzame bewegingen op hun eigen tempo uit. Dankzij de endorfines krijgen ze meer energie en worden hun zintuigen geprikkeld.